LAGRING

Show / hide

BØR JEG LAGRE BATTERIENE MINE I KJØLESKAPET ELLER FRYSEREN?

Vi anbefaler at batterier lagres i romtemperatur og tørre omgivelser. Ekstrem varme eller kulde reduserer batteriets ytelse. Du må unngå å legge batteridrevne enheter på veldig varme steder. I tillegg er kjøling verken nødvendig eller anbefalt.

Show / hide

BØR JEG TA UT BATTERIENE FRA ENHETEN MIN HVIS JEG IKKE SKAL BRUKE DEN PÅ EN STUND?

Ja. Fjern batterier fra en enhet når den ikke skal brukes på flere måneder.

Show / hide

HVORDAN RENGJØR JEG ETTER EN BATTERILEKKASJE?

Følg disse tipsene for å rengjøre etter en batterilekkasje: Opphold deg i et godt ventilert område. Bruk oppvaskhansker og briller. Bruk en tannbørste eller bomullspinne til å fjerne batterilekkasjen fra de elektriske kontaktene. Påse at den elektroniske enheten er helt tørr før du prøver et nytt batteri. Unngå fremtidige problemer ved å gjøre følgende: Ikke bland og bruk forskjellige batterimerker i den samme enheten. Fjern batterier fra enheter som lagres. Rengjør eventuelle lekkasjer fra følgende batterityper, alkalisk, niCAD og NiMH, ved å bruke enten en spiseskje med borsyre i rundt 4 liter vann, eller en blanding av like deler eddik eller sitronsaft fortynnet med vann (50/50-forhold).

Show / hide

HVORDAN PÅVIRKER DURACELL-BATTERIER MILJØET?

I 1993 sluttet vi frivillig med å bruke kvikksølv i batteriene våre. «Våre alkaliske batterier består primært sett av vanlige metaller – stål, sink, og mangan – og er verken en helse- eller miljørisiko ved normal bruk eller kassering. Videre har vi blitt grønnere ved å fjerne clamshell-emballasje av PVC og bytte dem med høyfibrede kort og RPET-emballasje (resirkulert PET). Dette er en komplett, bærekraftig emballasjeløsning, og er en av de beste PVC-alternativene som er tilgjengelig i dag. Som verdens ledende produsent av høytytende alkaliske batterier, erkjenner vi vårt ansvar for å hjelpe til med å beskytte miljøet. Vi forplikter oss til å utforme, produsere og distribuere batterier på en måte som minimerer miljøpåvirkningen. Vi deltar også i Call2Recycle-programmet for å sikre trygg og riktig kassering av batterier.»

Show / hide

PÅVIRKES BATTERIER AV TEMPERATUREN?

Vi anbefaler at du lagre batterier i romtemperatur og tørre omgivelser. Ekstrem varme eller kulde reduserer batteriytelsen. Du må unngå å legge batteridrevne enheter på veldig varme steder. I tillegg er kjøling verken nødvendig eller anbefalt.

Show / hide

HVORDAN BØR JEG HÅNDTERE BATTERIER SOM LEKKER I EN ENHET?

Selv om de fleste batterier inneholder kjemikalier som ikke er skadelig i kontakt med huden, bør de behandles som ethvert annet kjemikalie. Ta alltid forholdsregler når du håndterer utsølte batterikjemikalier. Batterikjemikalier bør ikke komme nær øyne eller svelges. Kontakt lege umiddelbart hvis dette skjer.

Show / hide

NÅR BØR JEG FJERNE BATTERIENE FRA ENHETEN MIN?

Batterier bør fjernes fra enheter/utstyr når: Enheten ikke forventes brukt på flere måneder Batteriene er oppbrukt (for å forhindre mulig skade fra batterilekkasje) Enheten forsynes av husholdningsstrøm (AC)

Show / hide

Hvordan skal jeg kaste batteriene?

Alle batterier må resirkuleres. Batterier må ikke kastes sammen med husholdningsavfall, men skal leveres til innsamlingssteder for resirkulering.