VANLIGE SPØRSMÅL

Har du et spørsmål? Velg en kategori og få svar på de mest vanlige spørsmålene.

Duracell

Alle spørsmål og svar

Show / hide

HVA ER RESPONSEN DERES TIL SAMMENLIGNINGSTESTEN MED ANDRE MERKER SOM NYLIG BLE UTFØRT AV EN TREDJEPART?

Duracell er merket som har mest kundetillit over hele verden. Batteriytelse er ikke en endimensjonal måling, flere parametre som påvirker ytelsesdata er: utslippskarakteristikk, spenning, energitetthet, effekt av utslippslast og temperatur, samt holdbarhet. Tekniske bulletiner med detaljert informasjon om hver batteritype er tilgjengelig i det tekniske biblioteket. Testing av våre design i både laboratoriemiljø (iht. IEC-metoder) sammen med studier for bruk i praksis, sikrer at våre innovasjoner fortsetter å glede kundene våre.

Show / hide

HVOR KAN JEG KJØPE DURACELL-PRODUKTER?

Rett her på dette nettstedet. På informasjonssiden for hvert produkt finner du e-forhandlerne som tilbyr produktet og om det er på lager eller ikke. Du kan også finne mange av produktene våre i vanlige butikker som apotek, supermarkeder, varehus, lagerbutikker og butikker med kontorutstyr, eller som engroshandel.

Show / hide

HAR DERE KONKURRANSER, TILBUD ELLER LOTTERIER?

Alle kampanjene våre finner du på dette nettstedet, på vår kampanjeside. Se etter oppdateringer jevnlig.

Show / hide

HVA ER OPPRINNELSEN TIL DURACELL-KANINEN?

Det begynte i 1973 når det ble utviklet gjennombruddsreklame for å uttrykke at Duracells alkaliske batterier varte mye lenger enn vanlige og billige sink-karbonbatterier. En liten, rosa kanin ble utviklet som, drevet av Duracell-batterier, varte lenger enn alle andre i en rekke fargerike utfordringer.

Show / hide

ER KANINEN TIL SALGS?

Dessverre er ikke Duracell-kaninen til salgs.

Show / hide

BØR JEG LAGRE BATTERIENE MINE I KJØLESKAPET ELLER FRYSEREN?

Vi anbefaler at batterier lagres i romtemperatur og tørre omgivelser. Ekstrem varme eller kulde reduserer batteriets ytelse. Du må unngå å legge batteridrevne enheter på veldig varme steder. I tillegg er kjøling verken nødvendig eller anbefalt.

Show / hide

BØR JEG TA UT BATTERIENE FRA ENHETEN MIN HVIS JEG IKKE SKAL BRUKE DEN PÅ EN STUND?

Ja. Fjern batterier fra en enhet når den ikke skal brukes på flere måneder.

Show / hide

HVORDAN RENGJØR JEG ETTER EN BATTERILEKKASJE?

Følg disse tipsene for å rengjøre etter en batterilekkasje: Opphold deg i et godt ventilert område. Bruk oppvaskhansker og briller. Bruk en tannbørste eller bomullspinne til å fjerne batterilekkasjen fra de elektriske kontaktene. Påse at den elektroniske enheten er helt tørr før du prøver et nytt batteri. Unngå fremtidige problemer ved å gjøre følgende: Ikke bland og bruk forskjellige batterimerker i den samme enheten. Fjern batterier fra enheter som lagres. Rengjør eventuelle lekkasjer fra følgende batterityper, alkalisk, niCAD og NiMH, ved å bruke enten en spiseskje med borsyre i rundt 4 liter vann, eller en blanding av like deler eddik eller sitronsaft fortynnet med vann (50/50-forhold).

Show / hide

HVORDAN PÅVIRKER DURACELL-BATTERIER MILJØET?

I 1993 sluttet vi frivillig med å bruke kvikksølv i batteriene våre. «Våre alkaliske batterier består primært sett av vanlige metaller – stål, sink, og mangan – og er verken en helse- eller miljørisiko ved normal bruk eller kassering. Videre har vi blitt grønnere ved å fjerne clamshell-emballasje av PVC og bytte dem med høyfibrede kort og RPET-emballasje (resirkulert PET). Dette er en komplett, bærekraftig emballasjeløsning, og er en av de beste PVC-alternativene som er tilgjengelig i dag. Som verdens ledende produsent av høytytende alkaliske batterier, erkjenner vi vårt ansvar for å hjelpe til med å beskytte miljøet. Vi forplikter oss til å utforme, produsere og distribuere batterier på en måte som minimerer miljøpåvirkningen. Vi deltar også i Call2Recycle-programmet for å sikre trygg og riktig kassering av batterier.»

Show / hide

PÅVIRKES BATTERIER AV TEMPERATUREN?

Vi anbefaler at du lagre batterier i romtemperatur og tørre omgivelser. Ekstrem varme eller kulde reduserer batteriytelsen. Du må unngå å legge batteridrevne enheter på veldig varme steder. I tillegg er kjøling verken nødvendig eller anbefalt.

Show / hide

HVORDAN BØR JEG HÅNDTERE BATTERIER SOM LEKKER I EN ENHET?

Selv om de fleste batterier inneholder kjemikalier som ikke er skadelig i kontakt med huden, bør de behandles som ethvert annet kjemikalie. Ta alltid forholdsregler når du håndterer utsølte batterikjemikalier. Batterikjemikalier bør ikke komme nær øyne eller svelges. Kontakt lege umiddelbart hvis dette skjer.

Show / hide

NÅR BØR JEG FJERNE BATTERIENE FRA ENHETEN MIN?

Batterier bør fjernes fra enheter/utstyr når: Enheten ikke forventes brukt på flere måneder Batteriene er oppbrukt (for å forhindre mulig skade fra batterilekkasje) Enheten forsynes av husholdningsstrøm (AC)

Show / hide

KAN JEG LADE ANDRE MERKERS OPPLADBARE BATTERIER MED EN DURACELL-LADER?

Ja, Duracell-ladere kan lade andre AA- eller AAA-batterier av NiMH-typen. Duracell kan imidlertid ikke garantere for kvaliteten, sikkerheten eller ytelsen av andre batterimerker, så det er anbefalt å bruke Duracell sine oppladbare batterier.

Show / hide

BØR JEG RENGJØRE BATTERIROMMET?

For best ytelse bør batterikontaktene og batterirommets kontakter holdes rene. Gni dem med et rent viskelær eller en pusseklut hver gang du bytter batterier.

Show / hide

ET BATTERI BLE VARMT I LOMMEN MIN. ER DET NORMALT?

Nei, batterier skal ikke bli varme når de ikke er i bruk. Det finnes en advarsel på batteriemballasjen vår som advarer kunder mot å bære med seg eller lagre batterier løst i lommen eller vesken sin. Disse kan kortsluttes i kontakt med metallobjekter, lekke eller sprekke og føre til personskade.

Show / hide

KAN JEG TA FRA HVERANDRE ET BATTERI?

Nei. Ikke ta batterier fra hverandre. Når et batteri tas fra hverandre, kan kontakt med komponentene være skadelig og føre til personskade eller brann.

Show / hide

INNEHOLDER BATTERIENE DERES KVIKKSØLV?

Nei, ingen versjoner av Duracell-batterier inneholder kvikksølv. Vi er stolte av å ha stoppet vår bruk av kvikksølv i våre universalbatterier (størrelse AAA, AA, C, D og 9V) frivillig i 1993. Våre alkaliske batterier består hovedsakelig av vanlige metaller som stål, sink og mangan, og er verken en helse- eller miljørisiko hvis de brukes og kasseres på riktig måte. Alle batterier for høreapparater har vært kvikksølvfri siden januar 2011, i samsvar med loven om kvikksølvinnhold og oppladbare batterier.

Show / hide

HVORDAN BØR JEG HÅNDTERE BATTERIER SOM LEKKER I EN ENHET?

Selv om de fleste batterier inneholder kjemikalier som ikke er skadelig i kontakt med huden, bør de behandles som ethvert annet kjemikalie. Ta alltid forholdsregler når du håndterer utsølte batterikjemikalier. Batterikjemikalier bør ikke komme nær øyne eller svelges. Kontakt lege umiddelbart hvis dette skjer.

Show / hide

ER DET VANLIG AT DURACELLS OPPLADBARE NIMH-BATTERIER BLIR VARM UNDER LADING?

Ja, det er normalt at både batteriene og laderen blir varm under lading.

Show / hide

BATTERIET MITT BLE VÅTT OG NÅ ER DET EN HVIT PULVERAKTIG SUBSTANS PÅ DET. HVA GJØR JEG?

Dersom et batteri er vått eller dekket av en hvit pulveraktig substans, skal du begrense håndteringen din av batteriet. Bare håndter batteriet som påkrevd for riktig fjerning og kassering, og vask umiddelbart alle utsatte hudflater og klær med vann og såpe. Hvis kontakt med øynene oppstår, vaskes øynene umiddelbart med rennende vann i minst 15 minutter og søk så umiddelbart legehjelp.

Show / hide

BARNET MITT LIKER Å LEKE MED BATTERIER. ER DETTE GREIT?

Små barn bør ikke leke med batterier. Batterier er laget for å forsyne enheter med strøm, ikke for å bli lekt med for seg selv. Husk at selv om batterier er populære, hverdagslige enheter, genererer de bærbar strøm gjennom potente kjemiske reaksjoner. Batterier bør aldri tas fra hverandre, misbrukes, behandles dårlig eller som leker. Selv om de fleste batterier inneholder kjemikalier som ikke er skadelig i kontakt med huden, bør de behandles som ethvert annet kjemikalie. Ta alltid forholdsregler når du håndterer utsølte batterikjemikalier. Batterikjemikalier bør ikke komme nær øyne eller svelges. Kontakt lege umiddelbart hvis dette skjer. Av sikkerhetshensyn bør barns batteribruk være under nøye oppsyn av en ansvarlig voksen.

Show / hide

DET ER KINESISKE TEGN PÅ BATTERIET MITT. HVA BETYR DET?

Tegnene betyr at batteriene ikke inneholder kvikksølv.

Show / hide

HVILKEN VEI SKAL + og –?

Følg instruksjonene på utstyret som omhandler riktig innsetting av batteriene, og påse at endene for + (pluss) og – (minus) sitter riktig vei. FORSIKTIG: Noe utstyr som bruker tre eller flere batterier kan tilsynelatende virke selv om ett batteri er feil satt inn, slik bruk kan føre til batterilekkasje eller sprekker som kan resultere i skade på utstyret.

Show / hide

KAN JEG TENNE PÅKAN JEG TENNE PÅ ET BATTERI? ET BATTERI?

Tenn ALDRI på eller kast batterier i ilden – de kan eksplodere, sprekke og forårsake sikkerhetsrisikoer.

Show / hide

HVORFOR BRUKE ET OPPLADBART NIKKEL-METALLHYDRIDBATTERI (NIMH-BATTERI)?

Mange av dagens batterikrevende enheter, som digitalkamera, krever at du bytter batteriene oftere enn du er vant til, så hvorfor ikke velge Duracells NiMH-batterier? De kan lades opp hundrevis av ganger. Det oppladbare AA-batteriet fra Duracell er egnet som strømkilde for digitalkameraer og andre enheter som bruker mye strøm. De er også tilgjengelige som AAA-batterier, som er nyttig i små elektroniske enheter som MP3-spillere og håndholdte spill. Duracell sine oppladbare NiMH-batterier og ladere gir deg kvaliteten og påliteligheten som du vet at du får fra Duracell, i et langvarig, kostnadseffektivt strømalternativ.

Show / hide

HVORDAN FUNGERER ET BATTERI?

Batterier virker kanskje enkle, men leveringen av ferdigpakket strøm er en komplisert elektrokjemisk prosess. Elektrisk strøm i form av elektroner begynner å strømme i den eksterne kretsen når enheten – en lyspære for eksempel – slås på. Samtidig vil anodematerialet, sink, frigjøre to elektroner per atom i en prosess kalt oksidering, og to ustabile sinkioner blir etterlatt. Etter at elektronene gjør arbeidet med å forsyne lyspæren med strøm, går de tilbake til cellen med katoden, hvor de slår seg sammen med det aktive materialet, mangandioksid, i en prosess kalt reduksjon. De kombinerte oksidasjon- og reduksjonsprosessene ville ikke kunne oppstå i et batteri uten en intern vei for å frakte elektronene tilbake til anoden, slik at den eksterne strømmen balanseres. Denne prosessen oppnås med bevegelsen av negativt ladde hydroksidioner i vannløsningen kalt elektrolytten. Hvert elektron som går inn i katoden reagerer med mangandioksidet og danner MnOO-. MnOO- vil så reagere med vann fra elektrolytten. I den reaksjonen spaltes vannet, og frigjør hydroksidioner til elektrolytten og hydrogenioner som slår seg sammen med MnOO- for å danne MnOOH. Den interne kretsen er fullført når hydroksidionene produsert i denne reaksjonen ved katoden, strømmer til anoden i form av ionestrøm. Der slår de seg sammen med ustabile sinkioner, som ble dannet ved anoden når elektronene originalt ble gitt ut til den eksterne kretsen. Dette produserer sinkoksid og vann. Dette fullfører kretsen (som er nødvendig for å ha konstant strømtilførsel) og forsyner lommelykten din med strøm.

Show / hide

VARER ALLE BATTERIER LIKE LENGE?

Nei, ulike batterier har ulik levetid og utgangseffekt, basert på typen og mengden kjemikalier som de består av. Tenk på det som å lage et måltid: Når man bruker ulike ingredienser og mengder, smaker maten annerledes.

Show / hide

HVA ER ET ALKALISK BATTERI?

Duracell bante vei for det elektrokjemiske systemet for alkalisk mangandioksid for nesten 40 år siden. På 1960-tallet ble batterisystemet fort et populært valg for designere i det alltid-ekspanderende feltet forbrukerelektronikk. Alkaliske eller alkaliske mangandioksid-batterier har mange fordeler i forhold til sink-karbon-batterier, inkludert opptil ti ganger ampertime-kapasiteten ved høye og kontinuerlige bruksforhold. I tillegg er ytelsen i lave temperaturer overlegen andre tradisjonelle primærbatterier med vannbaserte elektrolytter. Andre betydelige fordeler er lenger holdbarhet, bedre lekkasjemotstand og overlegen ytelse i lave temperaturer. Dens mer effektive, sikre forsegling gir utmerket motstand mot lekkasje og korrosjon. I dag produserer Duracell tre alkaliske batterier.

Show / hide

HVA ER INNI ET BATTERI?

Batterier er kanskje små, men de er langt fra enkle. De er nøye konstruerte elektrokjemiske celler. Kjemisk energi blir omdannet til elektrisk energi av en redoksreaksjon. Denne prosessen finner sted mellom de tre hoveddelene i batteriet: anoden, katoden og elektrolytten. Ulike typer batterier bruker ulike materialer for disse delene. Materialene for disse delene er valgt ut fra hvor bra de frigjør eller tiltrekker seg elektroner, noe som må skje for at det skal genereres elektrisk strøm. Anoden er ofte et metall, katoden et metallisk oksid, og elektrolytten en saltløsning som forenkler ionestrømmen.

Show / hide

HVEM OPPFANT BATTERIET?

På 1860-tallet utviklet franske George Leclanche det som skulle bli forløperen til verdens første utbredt brukte batteri, sink-karbonbatteriet. Anoden var en sink- og kvikksølv-legert stav (sink, anoden i Alessandro Voltas originale celle, viste seg til å være en av de best egnede metallene til jobben). Katoden var en porøs kopp av knust mangandioksid og litt karbon. I blandingen ble det satt inn en karbonstav som strømavtaker. Både anode- og katodekoppen ble nedsenket i en væskeløsning av ammoniumklorid, som fungerte som elektrolytt. Systemet ble kalt en «våt celle». Selv om Lechlances celle var robust og billig, ble den til slutt erstattet av den forbedrede «tørrcellen» på 1880-tallet. Anoden ble sinkboksen som inneholdt cellen, mens elektrolytten ble en pasta i stedet for en væske, og er i grunnen det sink-karbon-batteriet som vi kjenner i dag.

Show / hide

HVA ER EN ANODE, KATODE OG ELEKTROLYTT?

Disse er de grunnleggende batterikomponentene, og som på andre alkaliske batterier er disse: Anoden er den negative elektroden og laget av sink. Katoden er den positive elektroden og laget av mangandioksid. Elektrolytten er en vannbasert løsning som tillater transport av ioner mellom elektroder og er laget av kaliumhydroksid.

Show / hide

Har Duracell Ultra Power fortsatt Powercheck på batteriet?

Ja, alle Duracell Ultra Power-batterier har POWERCHECK, unntatt vårt 9 V-batteri. POWERCHECK er en integrert tester som alltid lar deg vite hvor mye strøm er igjen i batteriet.

Show / hide

Hvilket alkaliske Duracell-batteri er best når det gjelder ytelse?

Duracell Ultra Power er vårt lengstlevende batteri for alle enheter.

Show / hide

Spiller det noen rolle hva slags batteri jeg bruker?

Bruk alltid batteriet eller batteriene i størrelsen som er oppgitt av produsenten. Alkaliske batterier er ofte anbefalt for å oppnå best resultat, fordi sink-karbon-batterier har kortere levetid og utstyret fungerer ikke ordentlig med bruk av sink-karbon-batterier.

Show / hide

Kan jeg blande gamle og nye batterier?

Ikke bland nye og gamle batterier. Dette vil redusere den totale ytelsen og kan forårsake batterilekkasje eller ruptur. Vi anbefaler å bytte ut alle batterier i en enhet samtidig.

Show / hide

Bør Duracell oppladbare batterier være helt utladet før ny lading?

Duracell oppladbare batterier lider ikke av den såkalte minneeffekten, så det er ingen problem i å lade dem selv når de ikke er helt utladet.

Show / hide

Hvilke enheter bør du ikke bruke oppladbare batterier?

Du kan bruke oppladbare batterier i absolutt alle enheter hvor du normalt vil bruke et alkalisk batteri, med mindre annet er angitt av enhetens produsent. Det er ingen forstyrrelsesimplikasjoner ved bruk av batterimerker som er annerledes til enhetens merkevare.

Show / hide

Kan Duracells oppladbare batterier brukes i min enhet?

Ja. Så lenge det er riktig størrelse kan du bruke Duracells oppladbare batterier i alle enheter, men Duracell anbefaler at du leser enhetens bruksanvisning for sjekke kompatibiliteten. Oppladbare batterier er best egnet for middels til høyt strømforbrukende enheter – med andre ord, enheter som digitale kameraer, eller trådløse spillkontrollere som kan tømme alkaliske batterier raskt.

Show / hide

Kan alkaliske batterier lades?

Kun batterier som er spesielt merket «oppladbare» skal lades. Ethvert forsøk på å lade opp et ikke-oppladbart batteri kan føre til brudd eller lekkasje. Vi anbefaler at du bruker Duracell Recharge Plus- eller Ultra-batterier. Sammen med en av ladere våre, kan de lades hundrevis av ganger.

Show / hide

Kan jeg bruke Plus Power-batterier i alle enheter?

Duracell Plus Power batterier gir pålitelig ytelse på tvers av alle enhetene dine.

Show / hide

Hvilke enheter bør ikke du bruke oppladbare batterier på?

Du kan bruke oppladbare batterier i absolutt alle enheter som du normalt bruker alkaliske batterier i, med mindre annet er angitt av enhetens produsent. Det er ingen forstyrrende implikasjoner ved bruk av batterimerker fra andre produsenter enn enhetsprodusenten.

Show / hide

Kan Duracell oppladbare batterier lades i hvilken som helst batterilader?

Ja, i alle ladere, men Duracells ladere anbefales fordi de er blant bransjens tryggeste.

Show / hide

Kan jeg lade oppladbare batterier fra andre produsenter i Duracell-laderen?

Ja, Duracell-ladere kan lade andre oppladbare NiMH-batterier. Duracell kan derimot ikke garantere for kvaliteten, sikkerheten eller ytelsen til andre batterimerker. Derfor anbefaler vi at du bruker Duracell-batterier.

Show / hide

Kan Duracell oppladbare batterier brukes i min enhet?

Ja. Så lenge det er riktig størrelse kan du bruke Duracells oppladbare batterier i alle enheter, men Duracell anbefaler at du leser enhetens bruksanvisning for kompatibilitetsspørsmål. Oppladbare batterier er best egnet for enheter med middels til høyt strømforbruk. Med andre ord: Enheter som digitale kameraer og trådløse spillkontrollere som kan tømme alkaliske batterier raskt.

Show / hide

Hvordan skal jeg kaste batteriene?

Alle batterier må resirkuleres. Batterier må ikke kastes sammen med husholdningsavfall, men skal leveres til innsamlingssteder for resirkulering.

Show / hide

Hva skiller Duracells høreapparatbatterier fra andre høreapparatbatterier?

Duracells høreapparatbatterier er enkle å bruke, kommer i en praktisk plastboks og har en ekstra lang flik for enkel plassering i enheten.

Duracell Duracell

KONTAKT OSS

Fant du ikke svaret? Klikk og send oss en e-post.

KONTAKT OSS